«Glem hytte! Dette er dødsbra.» 

Hvorfor velger så mange å kjøpe leilighet i stedet for hytte?

Unn Bay Bråthen var en av de første som flyttet inn i de nyoppførte leilighetene i Ilseterlia på Hafjelltoppen. Der tilbringer hun og samboeren, Kjetil Sjuve, så og si hver eneste helg fra januar til påske. I fjor feiret de også julen her for første gang, og påsken i år var deres tredje i Ilseterlia. Men hvorfor velge leilighet i stedet for hytte? Og hvorfor akkurat her?

 Snø tidlig og sent

For noen år siden ble hytta på Norefjell solgt. Barna begynte å bli voksne, og med hver sin krevende jobb, stort hus i Oslo og et sommersted i Tønsberg, var det nok å holde på med. Men etter to snøfattige vintre i Oslo-området våknet lysten på et snøsikkert sted på fjellet igjen.

– Å kunne gå på ski tidlig og sent var viktig, forklarer Unn, da vi spør hvorfor valget falt på Hafjelltoppen.

Unn Bay Bråthen var blant de første som flyttet inn i Ilseterlia. Foto: Privat

 

– Vi er begge veldig glad i å gå på ski, og her har vi milevis med løyper rett utenfor vår egen dør. Egen sportsbod og felles smørebod er også et stort pluss, legger  hun til.

– Men skal du få med deg barna og etterhvert barnebarna, må det også være slalåmbakker i nærheten, ellers gidder de ikke bli med.

Her har vi milevis med løyper rett utenfor vår egen dør.

– Her kan vi gli rett ut i skisporet, gå til Ilsetra eller Gaiastova for å spise middag, barna kan leke seg i bakkene og på afterski – ja, vi også, selvfølgelig – og i påsken er det konserter, konkurranser og utrolig mye liv og god stemning overalt.

Både slalombakker og langrennsløyper ligger i umiddelbar nærhet til Ilseterlia

I påsken er det konserter, konkurranser og utrolig mye liv og god stemning overalt.

Hyttedrømmen som ble til leilighet

Det var egentlig en hytte det skiglade paret hadde i tankene da de begynte å se etter et snøsikkert sted på fjellet. Men da de fikk høre om Ilseterlia, tok det likevel ikke lang tid før de bestemte seg.

– Jeg tenkte: Glem hytte. Dette er dødsbra! Det ligger der det skal ligge, utsikten er fantastisk, og det tar bare to timer og et kvarters kjøring fra Oslo. Dette går vi for.

Valget falt på en fireroms endeleilighet i første rekke, med fantastisk utsikt, tre soverom, to bad, stor stue med åpen kjøkkenløsning og hems/stue oppe.

Kjøkken Ilseterlia

Interiøret er moderne og praktisk, men lunt.

Fordi de var tidlig ute, fikk de også påvirke interiørvalgene, og resultatet er moderne og lekkert, men med den lune og personlige følelsen man tradisjonelt forbinder med livet på fjellet.

Her føles det godt å komme tilbake til helg etter helg og i alle ferier.

For Unn var det også viktig at leiligheten i Ilseterlia var helt ny. Det gir fordeler man ikke er vant til fra Hytte-Norge.

Etter to år føles det for eksempel fortsatt like godt å kunne kjøre rett inn i garasjekjelleren, komme til en oppvarmet leilighet der alt fungerer, slippe å tenke på snømåking og vedlikehold, og i stedet bruke fridagene på å ha fri.

Unn har også merket seg en annen fordel leiligheten hennes har sammenlignet med hytter.

– Siden vi har et sommersted ved sjøen, bruker vi ikke leiligheten i Ilseterlia så mye om sommeren, innrømmer Unn.

– Men da kan barna låne den. En av fordelene med en leilighet som dette, er at den er veldig enkel å låne bort eller å leie ut hvis du skulle ønske det.

Tid til det sosiale

Det er i helgene og feriene man har tid til å være sosial, lage god mat og skape hyggelige minner med familie og gode venner.

– Vi har mange venner med hytter overalt her på Hafjell, og vi treffes både ofte og gjerne, forteller Unn. – Alle som kommer hit elsker denne leiligheten: Beliggenheten. Utsikten. Alt.

Unn og Kjetil har til sammen fire voksne barn, og hele familien får plass rundt langbordet i den romslige stuen.

Alle som kommer hit elsker denne leiligheten: Beliggenheten. Utsikten. Alt

Leilighetene i Ilseterlia Sør ble ferdigstilt i 2018, og er innflytningsklare i mars 2018.

Fortsatt muligheter

Halvparten av leilighetene i Ilseterlia Sør er solgt, og det gjenstår nå 12 fritidsleiligheter med gangavstand til restaurant, afterski, butikk, alpinbakker og langrennsløyper.

Bare litt over 2 timer fra Oslo kan du nyte avslappede helger og ferier i en lekker og lettstelt leilighet på toppen av Hafjell.

Se boligvelgeren for å se hvilke leiligheter som fortsatt er ledige, eller kontakt megler for informasjon.

– Det er også praktisk med en ekstra stue på hemsen og to bad når vi har overnattingsgjester, mener Unn, men innrømmer at det blir trangt om sengeplassene hvis alle barna og deres samboere og kjærester skal være med samtidig. Men Unn har løsningen:

Ilsetra hotell ligger bare femti meter herfra, og der får du din egen leilighet i stedet for et vanlig hotellrom, forteller hun.

– De har også herlig frokost og oppvarmet utendørsbasseng – men middagen tar vi hos oss.

Ilsetra hotell ligger bare 50 meter fra leilighetene.

 

Oppvarmet utendørs basseng hos naboen, Ilsetra hotell 

Alt utsolgtBestill prospekt
 • +

  Bestill prospekt

  Oppgi navn og e-postadresse for å laste ned prospekt og få oppdateringer om fremdrift og endringer på Ilseterlia Sør.

  +

  Takk for at du viser interesse.

  Vi vil hvert øyeblikk sende deg en e-post med lenke til prospektet, og vil oppdatere deg om endringer i prospektet og andre utviklinger fremover.

  Du kan også laste ned prospektet her