16 + 1 grunner til at livet er godt på Hafjell hele året

Hafjell forbindes først og fremst med vinter. Det er selvsagt vel fortjent, for Hafjell er en skidestinasjon i verdensklasse.

Det imidlertid ikke alle som vet hvor godt det er å feriere på Hafjell også resten av året.


Spesielt når man har barn føles det viktig å ha opplevelsesrike og minnerike ferier, der barna får utfolde seg, og oppleve og lære på en helt annen måte enn de gjør resten av året. Her har vi samlet noen av de mange måtene Hafjell innfrir det ønsket på.

1. Sykling

Hafjell er paradis for ihuga syklister. På Hafjell Bike Park finner du 15 ulike løyper av ulik vanskelighetsgrad for hele familien, og sykkelskole om du ikke føler deg helt trygg på downhillsykling. Vil du ut av parken, finner du endeløse stier og mer eller mindre utfordrende turterreng både oppe på fjellet og nede i bygda. Og takket være gondolheisen kan du glede deg over sykkelturer med mange flere nedoverbakker enn oppoverbakker.

2. Rafting i Sjoa… eller Ottaelva, eller Åsenjuvet

Foto: GoRafting.no

Hvis du vil ta adrenalinkicket til neste nivå, er det bare en drøy times kjøretur fra Hafjell til Sjoa, som er kjent for rafting i verdensklasse. Her finner du også familievennlig rafting, i Ottaelva, der barn fra 7-års alder kan være med, og tøffere utfordringer for dem som ikke er lettskremt.

Selskapet GoRafting.no arrangerer også grotteturer, brupendling og juving, så det er ingen fare for at man skal kjede seg med det første.

3. Birken, Ungdomsbirken og Barnebirken

Birkebeinerrittet er en styrkeprøve selv for de tøffeste. Men visste du at det også arrangeres konkurranser for barn og unge. (Foto: Birken/Geir Olsen)

Vinterens store skiarrangement, Birkebeinerrennet, er riktignok «originalen», men det er også en betydelig styrkeprøve å konkurrere i Birkebeinerrittet, 86 kilometer på sykkel fra Rena til Lillehammer, eller i Birkebeinerløpet, en halvmaraton gjennom variert skogsterreng. I tillegg til flaggskip-konkurransene, arrangeres dessuten både løp og sykkelritt for barn (0–11 år) og ungdom (12–16), samt varianter som HalvBirken og UltraBirken – så her finnes utfordringer for alle.

4. Golf

Foto: Mjøsen Golfklubb

En runde på nihullsbanen til Hafjell Golf, like nord for alpinanlegget, er en naturopplevelse. Når du treffer godt og dalen ligger utstrakt foran deg, kan det lett føles som om ballen vil fly til den ramler i Gudbrandsdalslågen. Det er nesten så du blir skuffet når du finner ballen igjen på fairway.

Fra Hafjell Golf er det dessuten mindre enn tre kvarters kjøring til de flotte 18-hullsbanene til Skei Golfklubb (Norges høyest beliggende golfbane) og Mjøsen Golfklubb, når du vil ha litt variasjon.

5. Innlandsvær

Ofte finner du mye bedre vær i innlandet enn i andre deler av landet. Sammenlignet med en populær ferieby som Kristiansand, for eksempel, har Hafjell bare omtrent halvparten så mye nedbør, nesten ikke vind, og temperaturer som godt tåler sammenligning – normalt ligger snitt-temperaturen i sommermånedene innenfor én grad eller to av temperaturen i Sørlandsbyene.

6. Bading

Foto: Jorekstad

På Jorekstad får du plasket fra deg. (Foto: Jorekstad)

Det går fint an å bade selv om du ikke er ved kysten. Ingenting slår en dukkert i et solvarmet fjellvann. Ellers er det flere tilrettelagte badeplasser der Gudsbrandsdalslågen renner inn i Mjøsa. Og skulle barna kreve vannsklier, vannkanoner og stupetårn, er badelandet Jorekstad verdt et besøk.

Har du leilighet i Ilseterlia Sør kan du dessuten bruke bassenget på Ilsetra hotell. (Utendørsbassenget der er også åpent hele året, med en komfortabel temperatur på 28 °C.)

7. Hunderfossen Eventyrpark

Berg og Dal-banen Il Tempo Xtra Gigante, inspirert av Kjell Aukrusts originaltegning av Il Tempo Gigante. (Foto: E. Haakenstad, Hunderfossen Eventyrpark)

Her kan du kjøre berg-og-dal-banen Il Tempo Xtra Gigante, inspirert av Kjell Aukrusts originaltegning av den berømte bilen. Eller du kan prøve deg i Høydeparken, Hunderfossens klatrepark der du svinger deg opptil 12 meter over bakken, og tar en 80 meter lang «flytur» over frådende vannmasser.

Når du kommer deg ned, kan du ta med familien utfor i Hunderfossen Rafting, med geysirer, vanntåke og fossefall i en kunstig elv som er mer enn en halv kilometer lang.  Og ønsker du en teateropplevelse på kvelden, kan du komme tilbake på «Trollnatt» til en magisk eventyrforestilling på og rundt Kongsgården.

8. Lilleputthammer og Lekeland Hafjell

Olas Klatrepark, Lilleputthammer

Olas Klatrepark på Lilleputthammer er god trening for små kroker som tidlig skal krøkes. (Foto: Lilleputthammer)

Lilleputthammer Familiepark har en lang rekke morsomme attraksjoner, som hoppepute og trampoliner, karusell, bompebåter og el-biler som barna kan kjøre selv. Og skulle det gode innlandsværet svikte en dag, så finner du et av landets største lekeland rett ved siden av. Lekeland Hafjell har 900 kvadratmeter innendørs lekeareal som er perfekt for barn fra 0 til 12 år.

9. Ro og fred

Det er få steder i landet der du kan få så mye plass for deg selv som fjellet på en sommerdag. Her kan du befinne deg flere kilometer fra biler, båter og bebyggelse, og kanskje like langt fra andre mennesker. De eneste lydene som er å høre, er noen humler som summer forbi, en bekk som klukker i nærheten, kanskje noen sauebjeller langt borte og en mild vind som hvisker i lyngen.

Pust ut, la pulsen synke og kjenn på hva ferie egentlig dreier seg om.

10. Peer Gynt

Peer Gynt på Gålå

Jakob og Nils Ole Oftebro delte tittelrollen i Peer Gynt på Gålå i 2018. (Foto: Bård Gundersen/peergynt.no)

Hver sommer settes Henrik Ibsens mesterverk Peer Gynt opp ved Gålåvannet, med solnedgang og glitrende krusninger på vannet i bakgrunnen. Arrangørene lover en uforglemmelig opplevelse, og publikum fra tidligere år er hjertens enig om at løftet innfris. Gålå ligger en times kjøring unna, men det settes opp buss som stopper flere steder på Hafjell.

11. Maihaugen

Barna elsker vandreteater på Maihaugen. (Foto: Ian Brodie / Visit Lillehammer.)

På Lillehammer ligger Maihaugen, et stort, idyllisk friluftsmuseum med mer enn 200 bygninger fra ulike tider. Her finner du aktiviteter for alle, som vandreteater for både barn og voksne, rebusløp, og historiske lekestuer. Her finner du også Norges Postmuseum, et fiskevann, og dyr som sauer, høner, griser, hest, kuer og kaniner som barna kan få møte.

12. Norsk natur og kulturlandskap

Hvis det er én ting du aldri kommer til å angre på, så er det sommerdagene du har tilbragt med familien i norsk natur eller kulturlandskap.

Det er riktignok deilig å slappe av på en strand i Syden i blant, og det kan være interessant å besøke gamle slott og kirker på kontinentet. Slike turistopplevelser rører oss imidlertid sjelden like dypt som det å vandre gjennom en eng der sauer og kyr beiter, eller spise matpakken på en knaus med utsikt over halve Gudbrandsdalen og vel så det.

Det er en følelse som kommer under huden, og som sitter i uker, måneder og kanskje år senere.

13. Ridetur

Venabustallen. Foto: Olav Erik Storm

Venabu tilbyr ridekurs og instruksjon for ryttere på alle nivåer, og guidede turer i fjellet både til fots og til hest. (Foto: Olav Erik Storm/Venabustallen)

Det er noe helt eget i å oppleve fjellet fra hesteryggen. La hesten gjøre jobben, og bære deg rolig gjennom landskapet, forbi fossefall og fjelltopper. Stallene i nærheten tilbyr pakker som varer fra en ridetur på en time eller to til opplegg som varer i flere dager, og som passer for ryttere på alle nivåer – også for deg som aldri har ridd før.

14. Jakt

Jaktsesongen for villrein begynner i august. (Foto: Arnstein Rønning via Wikimedia)

Øyerfjellet er rikt på viltliv, og mot slutten av sommeren og begynnelsen av høsten begynner jaktsesong på flere arter – først bukkedyr, som villrein i august, og utover høsten også på en lang rekke småvilt- og fuglearter.

15. Fiske

Fiske på Hafjell

Ved flere vann er det lagt ut robåter til fri bruk. (Foto: Øyer fjellstyre)

I Øyerfjellet finner du mer enn 40 gode fiskevann og mange mil med elver og bekker. Her biter store og små ørret, så vel som abbor, røye, sik og harr. Noen fiskeplasser ligger like ved veien, lett tilgjengelig selv for de aller yngste og aller eldste. Andre steder er såpass avsidesliggende at du risikerer å få hele tjernet for deg selv. Ved flere vann er det til og med lagt ut robåter til fri benyttelse.

16. Nærheten til Oslo

Og det beste av alt: Alt dette finner du bare 2,5 timers kjøretur fra Oslo. Det er lite nok til at det er komfortabelt å ta turen bare for en helg. Foretrekker du offentlig kommunikasjon, tar toget bare omtrent to timer og ti minutter fra Oslo til Lillehammer, og derfra er det en kort busstur til Hafjell.

+1. Din egen leilighet på Ilseterlia Sør

Enda bedre er det å oppleve alt sammen fra din egen leilighet på Ilseterlia Sør. Du kan reise opp når du vil, uten planlegging eller varsel til noen, og være på fjellet før du vet ordet av det. Å kjøre inn i garasjen under bygget, og deretter gå inn i din egen leilighet med utsikt over fjellviddene, er som å komme hjem.

Sannsynligvis er ikke et leilighetskjøp noe du hopper i uten videre, så hvorfor ikke prøve det ut først?

Ta en langhelg eller uke for å oppleve Hafjell utenfor skisesongen. Ta kontakt med megler for å benytte anledningen til samtidig å ta en privat visning i Ilseterlia Sør.

Alt utsolgtBestill prospekt
 • +

  Bestill prospekt

  Oppgi navn og e-postadresse for å laste ned prospekt og få oppdateringer om fremdrift og endringer på Ilseterlia Sør.

  +

  Takk for at du viser interesse.

  Vi vil hvert øyeblikk sende deg en e-post med lenke til prospektet, og vil oppdatere deg om endringer i prospektet og andre utviklinger fremover.

  Du kan også laste ned prospektet her